Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Virágpor képes leírás - Méhpempő.tlap.hu
részletek »

Virágpor - Méhpempő.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: mehpempo.tlap.hu » Virágpor
Keresés
Találatok száma - 6 db
Fogyasztani naponta

Fogyasztani naponta

A virágport a virágokban található porzó termeli - ezzel termékenyíti meg a termőt. A méhek nemcsak nektárt gyűjtenek, hanem a virágpor is életük nélkülözhetetlen része. A méhek rászállnak a virágokra, szőrükre rátapadnak a virágporszemecskék. Időnként felszállva ezt lekefélik magukról, és lábukon levő kosárkájukba csomókba gyűjtik. Ezután beszállítják a kaptárba, és lépekbe raktározzák.

Virágpor evés

Virágpor evés

A virágporban található tápanyagok erővel és vitalitással töltik meg a szervezetet. fokozott igénybevétel, rendszeres sportolás esetén is biztosítják a szükséges energiát és állóképességet, kiválóan fokozzák a teljesítményt és a szellemi frissességet. A virágpor hatása az egészség szempontjából is nagyon széleskörű. Véd az érrendszeri betegségekkel szemben, helyreállítja az emésztést, fokozza az anyagcserét és méregtelenít. A virágpor evés már egészen kisgyermekkortól ajánlott a fertőzések, influenza megelőzésére. Az allergiás tüneteket is enyhíti, sőt akár teljesen megszünteti. A virágpor hatásai az öregedést is késleltetik.

Virágpor keverés

Virágpor keverés

A virágpor az apiterápia - méhészeti termékekkel való gyógyítás - fontos gyógyhatású terméke, közel fele emészthető fehérje. Az ismert 22 aminosavból 20 megtalálható benne! Teljes növényi étrenden élők számára szinte kötelező, hiszen pótolja - a vegetáriánusonál sokszor tapasztalható helytelen étkezésből kimaradó - fehérjéket.

Virágpor kúra

Virágpor kúra

A virágpor szupertáplálék! Évente 2-3szor virágpor kúrát csinálok. A kúrához nagyon fontos, hogy tiszta, megbízható forrásból származó virágport használjunk! Az még fontosabb, hogy tilos a virágpor kúrát azoknak alkalmazni, akik allergiásak rá! A kúra időtartama 3-6 hét között legyen. Amennyiben hirtelen tapasztalsz bőrpanaszokat - akne, pattanás, vagy feszültnek kezded magad érezni - pörögsz, ideges vagy, akkor hagyd abba a kúrát.

Virágpor szupertáplálék

Virágpor szupertáplálék

A virágpor a vitaminokban leggazdagabb méhészeti termék, hormonokat és enzimeket is tartalmaz. A növények faja és termőhelyi körülményei szerint különböző arányban legalább 20 ásványi elem megtalálható benne.

Virágpor tudnivalók a Méhpempő portálon

Virágpor tudnivalók a Méhpempő portálon

A virágpor a természet ugyanolyan csodálatos ajándéka, mint a méz és a propolisz. A virágok hímivarporát gyűjtik be a méhek, hátsó lábaikon szállítják haza az értékes kincsüket. A virágport a méhek, a fiatal méhálcák táplálására gyűjtik, a lépekben raktározzák és sok téves információval ellentétben nem a virágporból készítenek mézet a méhek, hanem a mézelő virágok nektármirigyeiben keletkező növényi nedvekből, a nektárból. Tápértéke olyan magas, hogy a méhek egy hetes fejlődési szakaszában, több százszoros súlygyarapodást eredményez. A virágpor mindent tartalmaz, ami a szervezetnek az élethez szükséges. A virágpor alapvetően a virágos növényeknek a hím jellegű ivarsejtje.

Tuti menü