Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Cikkek a méhpempőről képes leírás - Méhpempő.tlap.hu
részletek »

Cikkek a méhpempőről - Méhpempő.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: mehpempo.tlap.hu » Cikkek a méhpempőről
Keresés
Találatok száma - 13 db
A hosszú életünk titka

A hosszú életünk titka

Zselatinos állagú anyag, a fiatal dolgozó méhek állítják elő a fiatal lárvák táplálására életük első napjaiban. Egyedül a méhkirálynő fogyasztja, akár 4-5 évig is eltartó életén keresztül. A dolgozó méhek csak 4-5 hétig élnek.

A királynő eledele

A királynő eledele

Az egyes egyedek fejlődésében és élethosszában nagy a különbség. Az anya a pete lerakásától 16 nap, a dolgozó 21 a here pedig 24 nap alatt fejlődik ki. A dolgozó lárvája a fejlődés első öt napjában, melyből három napig csak méhpempőt fogyaszt ezerszeresére nőveli súlyát. Az anya lárvája, mely végig pempőt kap több mint a kétezerszeresére.

A legjobb termékek

A legjobb termékek

Természetes édesség a szépség és az egészség szolgálatában... Csak csodálhatjuk a szorgos méhtársadalmat, hogy ilyen vitaminkoktélt készítésére képes. Méz A méz 70-80 százaléknyi invertcukrot - glukóz és fruktóz keverékét - tartalmaz, amely gyorsan felszívódik, és sok energiát ad. Emellett kisebb mennyiség?, 5-10 százaléknyi szacharóz is van benne. Illóolajakat, fehérjéket, szabad aminosavakat, enzimeket, karotint, B2-vitamint, acetilkolint, ásványi sókat, szerves savakat (borkősavat, hangyasavat, almasavat), viaszt, festékanyagokat és körülbelül 20 százaléknyi vizet is tartalmaz.

A tiszta méhpempő gyógyító hatásai

A tiszta méhpempő gyógyító hatásai

A táplálkozástudományi szakértők szerint a méhpempő az egyik legerősebb gyógyító hatású, energetizáló élelmiszer a világon. Közismert gyógyhatásai közül a legfontosabbak: javítja a szervezet általános egészségi állapotát, növeli a munkateljesítményt, a koncentrációs készséget, jótékonyan befolyásolja az alvási ciklust, erősíti a memóriát.

Az igazi életelixír

Az igazi életelixír

A méhek termékeinek gyógyhatását, gyógyászati felhasználását a tudósok még mindig vizsgálják. Az eddigi vizsgálatok szerint különösen a méhpempővel lehet elérni jó eredményeket, ha másképpen nem, mint vitathatatlan erősítőszerrel. A méhpempő hatására a szervezet ösztrogéntermelése kiegyensúlyozottabbá válik, így a csontritkulás folyamata lassul. Negyvenéves kor fölött érdemes évente két alkalommal két hónapos kúrát tartani - napi 1 grammos adagokkal.

Egészségünk mindenttudója

Egészségünk mindenttudója

A Méhpempőre károsan hat a szennyeződés is. Ezért szigorúan tartsuk be a személyi hi­giénia és a környezet tisztaságával szemben támasz­tott követelményeket. Nagyon fon­tos a tárolóedény, illetve kezünk tisztasága is. Természetesen mellőzzük a dohányzást! A levegő hosszabb ideig tartó érintkezésével a Méhpempőben már szobahőmérsékleten enzimatikus hidrolízis megy végbe. Az enzimatikus hidrolízist a Méhpempő légmentes elzá­rásával és alacsony hőfokon való raktározásával előzzük meg.

Légy egészséges és fitt

Légy egészséges és fitt

A méhpempő tartalmaz minden olyan összetevőt amire az embernek szüksége van . Olyat mint aminósav, mely a fehérjék fontos alkotóeleme. Dúsgazdag vitamintartalmú DNS tartalma is van. A méhpempő fontos kiegészítő táplálék az imunerősítés szempontjából.

Méhpempő a gyermekgyógyászatban

Méhpempő a gyermekgyógyászatban

A méhpempővel kapcsolatban már számos vizsgálatot végeztek laboratóriumokban, kémcsövekben és embereken is. A méhpempő hatékonysága kiállta az idő próbáját és emberek millió is tudják bizonyítani. Mi több, több száz tudományos vizsgálatot végeztek, melyek megerősítették, hogy a méhpempő valóban egyike azon ritka elixíreknek, melyek jelentős pozitív hatást fejtenek ki az emberi egészségre - kellemetlen tünetek nélkül. Több millió dollárt költöttek eddig a méhpempő kutatására, melyek megerősítik azt, ami eddig is nyilvánvaló volt, hogy segít számos panasz enyhítésében, sőt képes teljesen megszüntetni egyes betegségeket.

Mi ez az anyag?

Mi ez az anyag?

A méhpempő a dolgozó méhek garatmirigy-váladéka, összetétele nagyon speciális. Fő tömegét rendkívül jó minőségű fehérje adja. A B-vitamin-család teljes sorozata megtalálható benne, ezenkívül növekedést serkentő anyagok, ásványi sók, és nyomelemek alkotják.

Hirdetés
Miért annyira értékes?

Miért annyira értékes?

A Méhpempő antibakteriális anyaga az a rész, amely vízzel, alkohollal és éterrel kilúgozható. Mivel ez a rész főleg zsírsavakból áll, az antibakteriális ha­tást is a zsírsavaknak tulajdonítják. Ismeretes azon­ban, hogy a Méhpempő más antibakteriális hatású sa­vakat is tartalmaz (parahidroxibenzolsav), továbbá megállapították, hogy gombaölő hatással is bír.

Nemcsak a királynőnek

Nemcsak a királynőnek

Vajon mi a titka a fiatal, 4-12 napos méhek mirigyváladékából és méz keverékéből álló krémszínű anyagnak? Miért nő másfélszer nagyobbra a méhpempő vel etetett méhkirálynő, mint a többi méh, és miért élhet meg matuzsálemi kort, 4-6 évet szemben a dolgozók 6 hetes élethosszával? A méhpempő vel táplált kísérleti méhek, és más rovarok miért élnek 30-200%-al tovább, mint társaik, és miért duplázódik meg a kísérleti tyúkok tojáshozama, ha méhpempő t adunk nekik?

Pempő infó a Zöldházon

Pempő infó a Zöldházon

A méhpempő kinyerése igen csak körülményes, ám annyira értékes, hogy egyre több méhész foglalkozik vele. A méhcsaládokkal történő úgynevezett irányított méhpempő termelése rendkívüli hozzáértést, precizitást, és más méhészeti termékekkel eltérően csak az erre a célra szolgáló eszközökkel oldható meg.

Természetes megoldások

Természetes megoldások

A méhpempőt a raj dolgozói termelik a királynő táplálására. Vizet, ásványi sókat, vitaminokat és különbféle hormonokat tartalmaz. Gyógyító hatását már az ókori népek is ismerték és felhasználták. Az egyetlen gond a méhpempővel, hogy az anyag életképessége igen rövid.

Tuti menü