Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A méhpempő előállítása képes leírás - Méhpempő.tlap.hu
részletek »

A méhpempő előállítása - Méhpempő.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: mehpempo.tlap.hu » A méhpempő előállítása
Keresés
Találatok száma - 4 db
A méhkirálynő eledele

A méhkirálynő eledele

Nagyon összetett anyag. Sokan sokféleképpen elemezték, de még mindig kb. 3%-a ismeretlen eredetű. Tartalmaz nagy mennyiségű fehérjét, foszfort, ként, B1-,B2-,B5-,BI2-, A-, E-, és C-vitamint, 9 féle hormont, 20 féle aminosavat, különféle enzimeket és fermentumokat, továbbá nyomokban nikkelt, mangánt, kobaltot.

A pempő termelése

A pempő termelése

A méhek nem termelnek nagy mennyiségben Méhpempőt, és nem képesek a tárolására sem. A kaptárban csak kevés szükséges, épp csak amennyi a lárvák és az anya táplálásához szükséges. Ezért a méhésznek számos akadállyal kell szembenéznie, amikor Méhpempőt szeretne termelni. Bizonyos technikai eszközök alkalmazásával a méheket arra lehet ösztönözni, hogy több pempőt állítsanak elő, persze így sem beszélhetünk túl nagy mennyiségről.

Honnan is származik?

Honnan is származik?

A Méhpempő erősebbé, kiegyensúlyozottá tesz, terhesség alatt is javasolt, védi a májat, öregedés, kimerültség és stressz esetén is hat. A méhpempő támogatja a petefészek működését az ösztrogén hormon termelésének serkentésével, melynek hiánya okozza a csontritkulást. 45 év fölött ajánlott évi kétszer 2 hónapos kúrát tartani napi 0,5-1 grammos adagolással.

Méhpempő előállítás lépésről-lépésre

Méhpempő előállítás lépésről-lépésre

A méhkirálynő különleges képességű méh. Egy nap alatt képes annyi petét lerakni, aminek összsúlya saját testsúlyával egyezik meg, s ezt a méhpempő fogyasztásnak köszönheti. Az összes méh közül csak a méhkirálynő rendelkezik petézésre alkalmas kifejlett szaporítószervvel, 16 nap alatt kel ki, de a dolgozóknak 21, a heréknek pedig 24 nap kell.

Tuti menü